maytonee -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Tomatsuppe.

Hjemmelaget Tomatsuppe.Tomatsuppe:

 

 • Jeg hakket grovt opp 1 løk, 1/2 chili og 1gulrot.

 • Steikte dette mykt i kryddersmør og stekte 1 boks tomatpure sammen med blandingen.

 • Tilsatte deretter vann, usikker hvor mye vann jeg tilsatte, må se an konsistensen på suppen og smak. Hadde også i 1 boks hakket tomater som jeg først kjørte i stavmikseren.

 • Kokte dette ca. 10 minutter, tilsatte ca. 1 teskje med salt, timian, basilikum og svart pepper.

 • Silte den ferdige suppen

 • Hadde egg og makaroni som tilbehør, og 1 spiseskje gresk yoghurt.

 

(tips: når man bruker gulrot i suppen, trengs det ikke brukes sukker, gulroten gjør suppen naturlig søt.)

 • 22.03.2015


  Svinegryte med bearnaisesaus:   Steikte kvitløk, løk og sopp i hjemmelaget kryddersmør. Deretter tilsatte jeg oppkuttet svinefilet og steikte dette, så tilsatte jeg tomater, 1 pakke rotgrønnsaker og brokkoli.   kokte fullkornsris og byggris utenom. Deretter tilsatte jeg den ferdigkokte risen inn i gryta. Krydret med karri, chili-explosion, presset sitron, svart pepper og salt.     ( Fryste ned resten av gryta i poser, så har jeg til middag andre dager).

   


  Hjemmelaget korn/musli:    Blandet sammen havregryn, linfrø, pinjekjerner, hasselnøtter og valnøtter. Hakket nøttene godt opp. Blandet inn eplejuice til alle kornene var våte og tilsatte 1 teskei honning. Rørte og fordelte deretter utover 2 steikebrett på bakepapir. Stekte dette ca. 1 1/2 time på 200 grader., Åpnet stadig ovnen for å røre på kornene. Steketid varierer veldig etter hvilke ovn man har, må passe godt på, da det er lett for at det blir svidd.  

  Jeg var veldig heldig denne gangen, det ble crispy og smakte utrolig godt(ikke svidd). Passer kjempegodt til frokost eller kvelds sammen med gresk yoghurt, bær eller frukt. Namm.

 • Dagens outfit.  Jakke fra Primark, topp fra New Look, ny bukse fra Gina tricot: 249 kr og sko fra Mani: 120 kr (salg).

 • Nye innkjøp fra London.


  Nye sminketing: Foundation svamp, øyenskygger, Foundation, eye Foundation.


  Nye sko fra Primark.


  Primark sko.

  Smykker og armbånd fra Primark og New Look.


  Veske fra Primark: kr 120.


  Veske fra Primark, kr 120.


  Louis vuitton veske fra Thailand.

 • Tax free varer.


  Kjøpte nye ansiktskremer. Elisabeth arden(visible difference) til 169 kr,  er en ansiktskrem jeg lenge har brukt og er fornøyd med. Denne kremen fra Clinique har jeg ikke prøvd ut før, men har brukt den 2 dager nå og er veldig fornøyd. Den lukter ikke noe spesielt parfyme, er lett å smøre på og gir mye fukt til huden. Det er også mye krem i boksen, så den varer en stund. Prisen er ikke alt for dyr, tror jeg betalte ca. 300 kr for den, og tipper jeg har den vertfall i 3-4 mnd.

   


  DKNY deodurant. Lukter veldig godt, er en antiperspirant og man har den et par mnd. trengs så lite på. Jeg aldri hatt problemer med svette og lukt ved bruk av denne. Anbefales.

 • 02.03.2015

  Noen restaurant- retter fra London.

   


  Crispy duck. Tradisjon å spise dette med familien i China Town, når vi er i London. Vi bruker å bestille crispy duck som hovedrett og deler. Det serveres med tynne lefser, agurk, purreløk og en knallgod saus som vist på bildet, man fyller og ruller og spiser det som en wrap. Knallgodt. Denne retten må prøves viss det er noen som ikke har smakt det :P


  Steak-house: En god biff, bakt potet med ost og salat slår aldri feil. Namm.  Dolmades med søtpotet:  Søtpoteten var god men dolmaen var ikke det beste jeg har smakt, da det visstnok finnes mange ulike varianter av denne retten. For de som ikke vet hva dolma er,  så er det en tyrkisk matrett. Lammekjøtt og ris som pakkes inn i vinblader og kokes i en kjøttkraft. Det varierer hvordan de lages i ulike land, men dette er det vanligste ingrediensene som brukes.


  Denne retten kjøpte jeg i Bergen. Husker ikke navnet på restauranten. i alle fall så er det en cheeseburger med stekt grovbrød, stekte poteter og en sterk hjemmelaget aioli dressing, kjempegod.
 • hits