maytonee -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Tomatsuppe.


Hjemmelaget tomatsuppe: 

- Ingredienser:  1 løk, 2 guløtter, 1/2 kålrabi, 1 kvitløksbåt, 1 chili, 1 boks hakket tomater, 1 boks tomatpure, 1 teskje buljong, fersk basilikum

- Slik gjør du:  Smelt ca 150 gram margarin og ha i grovt kuttet løk, gulrot, kålrabi og finhakket kvitløk. La dette stekes en stund på pannen, deretter tilsett tomatpure og stek dette godt sammen. Så tilfører du boksen med hakket tomater, chili, buljong, evt ønsket krydder. Tilfør vann etter eget ønske om tykkelse på suppen, eg hadde i 5 dl vann. Fersk basilikum tas i litt før servering.  Suppen siles før servering, evt kan man bruke stavmikser og få en tykkere grønnsakssuppe om man ønsker det. 

  • Middag.



    Hjemmelaget fiskekaker av sei  med gulrot( raspet sammen med gresk yoghurt,majones, pepper og salt) og grønnkål.

  • 30.07.2016



    Hjemmelaget musli:   havregryn, 4kornsfrø, solsikkekjerner,linfrø, nøtter og eplejuice. Eg brukte mest av havregryn denne gangen, men man kan bruke alt av ulike frø og korn, velge en sort eller mange forskjellige sammen. Alt blandes sammen og røres inn med eplejuice til alt er dekket av væske. Strør det så utover på bakepapir og stekes i ovnen ca 50 min til kornene er sprøe. Passer godt som frokost, mellommåltid eller kvelds.

     

     r

    Hjemmelaget falafler:  Har fulgt oppskriften på`` Min beste falafel/veganmisjonen ``       Eneste var at eg ikke stekte de i olje på stekepanne eller i frityren. Falaflene hadde nok blitt mye mer sprøe og kanskje bedre ved slik steking, men ønsket å ha noe som var sunnere, uten så mye fett. Stekte mine i ovnen i ca 35 min på 200 grader. Eg ble veldig fornøyd med falaflene og de smakte himmelsk :D  Perfekt som erstatning for kjøtt i wraps/lefser. Kan brukes i salater, supper eller på pizza, ja til mye forskjellig.

  • Middag.



    Stekt svinekjøtt med gulrot, chili, sopp, squach, potet og grønnkål. Karri- yoghurt dressing: (gresk yoghurt, litt majones, karripulver, chilikrydder, sitronsaft, pepper, salt, sukker)
     

  • Polarbrød



    Middag:  Fiskeburger i polarbrød.


    Frokost: Polarbrød med ost og skinke.

  • 18.05.2016


    Ost, brokkoli og skinkeomelett.

  • Middag.


    Varm salat:  Asparges, blomkål, bacon, tomat, chili og løk.(stek baconet og deretter stek alt sammen ca 10 min).  Dressing:  yoghurt, karri,sukker, salt, sitronsaft, pepper og chilipulver. 

  • 15.05.2016



    Dagens middag:  Squach, aubergine og kjøttdeig blandet lag på lag med ost på topppen

  • Wrap.


    Wrap:  Fullkorn-lefse med kylling, grønnkål, tomat, avokado, tomat og agurk. Hjemmelaget dressing av kesam:(sitronsaft,karri,chilipulver og kyllingkrydder)

  • Middag.


    Wokede grønnsaker med scampi og nudler. Diverse ulike krydder, sitron, og soyasaus.


    Grønnsaker: paprika, squach, aubergine, løk, kvitløk og chili.


    Pastanudler.

  • Pizza


    Ferdigkjøpt bunn. Fyll: Tomatpure med presset hvitløk og hakket chili, Kjøttboller, cherrytomater, sjampinjong, oliven, løk, hvitost og fetaost,


     

  • Middag


    Middag: Røkt svinebog med rotgrønnsaker.

    marinade: sennep og honning. Krydder: salt, pepper, chilikrydder.   

    Tilbehør: oppskåret poteter, gulrøtter, løk og kålrabi.

    La svinebogen og tilbehøret ligge i marinaden ca i 1 time.  Deretter ta alt i en stekepose og stek på 125 grader i 2 timer.(varierer hvor stor steken er)

    Løksaus:  margarin, løk, hvetemel og kraft fra steken.  Stek løk i margarin til det er blankt, deretter tilsett mel. Tilsett kraften fra svinekjøttet. Krydre med salt, pepper og sitronsaft.

     

  • Lunsj.


    Lunsj:   Speltlompe med stekt egg, avokado, agurk, grønnkål, fetaost og skinke.

  • Middager.


    Stekt svinekjøtt med grønnkål, gulrot,chili, løk, blomkål og fullkornsris. (Kokt inn med sopp/løk wok saus fra Rema 1000).

    Stekt kyllingpølse med gulrot, brokkoli, blomkål, løk,chilier og grønnkål, i kvitløk/tomatwok saus fra Rema 1000. Yoghurt med finkutta agurk og sitron.

  • Litt bilder av maten fra Allure of the seas cruiset i karibien.


    Ble mye spising på cruiset. Eg liker å smake på alt, så tallerken så ofte litt kaotisk ut. Mye god mat og mye utvalg i buffeer og restauranter, drømmeplass for matelskere. Utrulig å ha tilgang på så mye forskjellig, men faktisk litt glad dette ikke er hverdagen,vanskelig å begrense seg :P 


     


     


     






     




    Slik så frokost- tallerken min ut de fleste dagene på buffet. 






    Denne drinken var knallgod. Var vertfall mango i den, resten har eg ikke anelse om.:)

  • Stripet håret.







  • Dagens middag


    Biffsnadder med stekte poteter, tomat, brokkoli, gulrot, grønnkål, mais og bearnaisesaus. Krydder som er brukt: 2 små chili, 1 finhakket fedd kvitløk, chilipulver, chili explosion og grillkrydder.

  • Noen av juegavene eg fikk:)




    Støvsuger.






  • Adams Matkasse:)

    Bestilte og prøvde ut Adams matkasse for 2 uker siden. Eg tok den generelle kassen, med mat som tar opp mot 15-60 min å lage. Eg ble kjempefornøyd. 

    Eg betalte til sammen 637 kr for disse 2 kassene, Første levering var 50 % tilbud på. Dette ga meg da 5 hele middager for 2 personer, eg spiste 1 porsjon og frøs ned den andre så har eg en middag i frysen til en annen dag, så alt i alt blir dette egentlig 10 middager dersom det bare brukes til 1 person. det funker fint å fryse det ned, eller spise det samme 2 dager på rad:)  Anbefaler virkelig å prøve dette ut. Genialt når man ikke vet hva man skal lage og ønsker seg en god og sunn middag. Synes ordinær prisen bli litt dyrt, da jeg bare er en person til å fortsette å bestille denne kassen, men dette er definitivt noe jeg ønsker å kjøpe mer av i fremtiden. Synes det var mye bedre enn forventet og ble storfornøyd med varene eg fikk. ANBEFALES.


    Adams  fruktkasse:   God frukt og passelig mengde, men noe dyrt i forhold til hva man kan kjøpe i butikken til samme pris. 


    Fiskesuppe. Min suppe skillte seg:/ som dere ser på bildet:/, men smaken var knallgod.

    Fruktsalat.

    Oppskriften over glemte eg å ta bilde av, men denne var også kjempegod:)


    Retten over var den beste av de 5 menyene eg fikk, dette var knallgodt:P




    Bakt fisk med sitron og krydder,  stekt strimlet kål og gulrot og kokt ris.

  • Middag.


    Tapas:  fylte tomater med eggekrem, hjemmelaget pesto og salat.


     Vegetar- Quesidillas på Fridays. 149 kr.  namm, kjempegodt.

  • Middag.

    Stekt strimlet svinekjøtt med tomatsaus og brokkoli/erte pasta.

    Slik gjør du: 

    - stek 1 fedd hakket kvitløk, 1/2 løk, 1 chili i litt olje, tilsett deretter strimlet svinekjøtt, stek dette godt. Tilsett litt tomatpure eller annen tomatsaus en har tilgjengelig, bruk ønsket krydder.

    -kok pastaen for seg selv, og deretter mix det sammen med kjøttet  Serveres med ruccola på toppen og gresk yoghurt.

  • Frokost.


    Frokost- smoothie:  1 banan, 1 1/2 dl naturell yoghurt, 2 dl skogsbærblanding. Kjøres i blender.

    1-2-3 fullkornsbrød.  Blandes med tørrgjær og vann.   Enkelt og veldig godt brød.

  • Høst- middager.



    Indrefilet med fløtegratinerte poteter.


    Kromkaker.

    Hjortestek med potetstappe og viltsaus.


    Lammelår med poteter, gulrot, løk og erter.

  • Restaurant besøk.


    Bar og grill restauranten på bryggen i Bergen. Kjempegod hamburger. De har nå tilbud der hver fredag fra ca 16-19.00, hamburger og et glass rødvin eller øl til bare 99 kr. Beste tilbudet eg har kommet borti, så håper det varer utover høsten :P  Anbefales virkelig å ta turen innom her.


    Indisk restaurant:   Maharaja : Lunsjmeny:  Lam(Tikka Masala) med basmatiris og salat, kr 140.

    Første gang eg har spist her. Eg var veldig fornøyd med maten og de hadde mye utvalg på menyen.  Indisk mat passer perfekt for de som liker sterk og krydret mat.


    Eplepai med vaniljeis og krem på Maharaja. 80 kr.

  • Måltid til frokost, middag og kvelds.


    Frokost:  Hjemmelaget omelett: (egg, fløte, skinke, pepper, salt, grillkrydder) Smeltet ost på toppen.

    Middag: Stekt seifilet med erter, gulrot, brokkoli, potet og gresk yoghurt.


    Kvelds:  Tortillalefse med kjøttdeig, løk, mais, tomat, ruccola, tacosaus og gresk yoghurt.

  • Middag og dessert.

     

    Stekt fisk med poteter, brokkoli, gulrot, løk og rømmesaus.


    Jordbær med vaniljesaus.

  • 31.05.2015

    Middag:  Tortillalefse med stekt kylling/kalkun pølse, chiliketchup, sjalottløk, ruccola og stekt sopp.Nam:)


    Kvelds:  Lakseskive med egg, salat og papirka.

  • 19.04.2015



    Middag eller lunsj:  fylt tortilla. Enkelt å ta med som lunsj på jobb og varme i mikro. Dette er blitt en av mine fredagslunsjer på jobb.


    Dagens frokost:  Ristet brødskive med brie-ost og Lett-eplesyltetøy.

  • Middag


    Oksestek med gulrot i rødvinssaus og tomater. Rødvinssausen lagde jeg slik: kokte inn sjalottløk i rødvin ca. 30-60 min, deretter tilsatte jeg kraften fra oksesteken, salt, pepper og litt smør og rørte inn de kokte gulrøttene. .:)

  • Helgekos.


    Fredagskos: Fullkornchips med holiday dipp, fruktfat og pepsi max. Nam.

     

     

     

    Tapas:

     

    

    Jentekveld med tapas. Tapas er så greit og enkelt, da alle kan ta med seg 1-2 retter hver og dele. Det er genialt og alltid noe alle liker, og man får prøve ut mye nytt og spennende. Tapas kan være så mye, finnes utrulig mange småretter man kan lage., her er bare et lite utvalg av hva vi hadde:

     


    Potet-spinat salat, stekte chorizopølser og spekemat .

     


    Baconsurret dadler og hjemmelaget kjøttboller i tomatsaus. Vi hadde også focaccia og aioli som ikke er med på bildet.


    Hjemme en tur i helgen og spiste kake:)  Utrulig fint pyntet, inspirasjon til kakepynting. Så den ikke fristende ut?  :D

  • Tomatsuppe.

    Hjemmelaget Tomatsuppe.



    Tomatsuppe:

     

    • Jeg hakket grovt opp 1 løk, 1/2 chili og 1gulrot.

    • Steikte dette mykt i kryddersmør og stekte 1 boks tomatpure sammen med blandingen.

    • Tilsatte deretter vann, usikker hvor mye vann jeg tilsatte, må se an konsistensen på suppen og smak. Hadde også i 1 boks hakket tomater som jeg først kjørte i stavmikseren.

    • Kokte dette ca. 10 minutter, tilsatte ca. 1 teskje med salt, timian, basilikum og svart pepper.

    • Silte den ferdige suppen

    • Hadde egg og makaroni som tilbehør, og 1 spiseskje gresk yoghurt.

     

    (tips: når man bruker gulrot i suppen, trengs det ikke brukes sukker, gulroten gjør suppen naturlig søt.)

  • 22.03.2015


    Svinegryte med bearnaisesaus:   Steikte kvitløk, løk og sopp i hjemmelaget kryddersmør. Deretter tilsatte jeg oppkuttet svinefilet og steikte dette, så tilsatte jeg tomater, 1 pakke rotgrønnsaker og brokkoli.   kokte fullkornsris og byggris utenom. Deretter tilsatte jeg den ferdigkokte risen inn i gryta. Krydret med karri, chili-explosion, presset sitron, svart pepper og salt.     ( Fryste ned resten av gryta i poser, så har jeg til middag andre dager).

     


    Hjemmelaget korn/musli:    Blandet sammen havregryn, linfrø, pinjekjerner, hasselnøtter og valnøtter. Hakket nøttene godt opp. Blandet inn eplejuice til alle kornene var våte og tilsatte 1 teskei honning. Rørte og fordelte deretter utover 2 steikebrett på bakepapir. Stekte dette ca. 1 1/2 time på 200 grader., Åpnet stadig ovnen for å røre på kornene. Steketid varierer veldig etter hvilke ovn man har, må passe godt på, da det er lett for at det blir svidd.  

    Jeg var veldig heldig denne gangen, det ble crispy og smakte utrolig godt(ikke svidd). Passer kjempegodt til frokost eller kvelds sammen med gresk yoghurt, bær eller frukt. Namm.

  • 02.03.2015

    Noen restaurant- retter fra London.

     


    Crispy duck. Tradisjon å spise dette med familien i China Town, når vi er i London. Vi bruker å bestille crispy duck som hovedrett og deler. Det serveres med tynne lefser, agurk, purreløk og en knallgod saus som vist på bildet, man fyller og ruller og spiser det som en wrap. Knallgodt. Denne retten må prøves viss det er noen som ikke har smakt det :P


    Steak-house: En god biff, bakt potet med ost og salat slår aldri feil. Namm.



    Dolmades med søtpotet:  Søtpoteten var god men dolmaen var ikke det beste jeg har smakt, da det visstnok finnes mange ulike varianter av denne retten. For de som ikke vet hva dolma er,  så er det en tyrkisk matrett. Lammekjøtt og ris som pakkes inn i vinblader og kokes i en kjøttkraft. Det varierer hvordan de lages i ulike land, men dette er det vanligste ingrediensene som brukes.


    Denne retten kjøpte jeg i Bergen. Husker ikke navnet på restauranten. i alle fall så er det en cheeseburger med stekt grovbrød, stekte poteter og en sterk hjemmelaget aioli dressing, kjempegod.

  • 15.02.2015


    Søndags- frokost.



    Smoothie: 1 appelsin, 1 kiwi, 1 dl frosne ananasbiter, og 1 dl bringebær + 1 dl eplefarris.  Kjempegod.     ( Perfekt drink med alkohol og ;) )

  • Middag.


    Thai fiskekaker fra Rema 1000, potetstappe og salat (agurk, gulrot, grønnkål, ruccola, mais, tomat med pesto og peppermix.

  • Dessert.


    Granateple:   Inneholder mye vitamin C, fiber og antioksidanter. Styrker immunforsvaret og smaker kjempegodt. Jeg bruker å spise det som vist på bildet, fra en skål med litt salt på.

    - Tilberedningen jeg bruker: del granateplen i 2, press litt i kantene. Hell granateplen over en bolle og bruk en hard gjenstand og dunk utenpå skallet slik at det løsner og kommer i bollen.

    - Granateple kan brukes til mye. Blant annet til juice, salater, i desserter eller som pynt.


    En litt sunnere dessert: Original Frozen yoghurt is med kun 1,9% fett og 86% kakaosjokolade. Jeg smeltet sjokolade og tilsatte valnøtter på isen . Nam Nam :P

  • Middager.


    Hjemmelaget fiskegrateng m-tilbehør.


    IKEA: Spiste middag på Ikea i dag, og da bestilte jeg en halv porsjon laks, 1 skål salat, kaffi og softis med karamellsaus og sjokoladesaus til 85 kr.  Kaffi og påfyll er gratis for alle ikea medlemmer:D  Er ikke dette billig? og man får så mye for pengene, jeg ble storfornøyd, skal lett tilbake å spise flere middager der. Anbefales.

  • Dagens dessert.


    Havrepannekaker:

    1 dl havregryn, 1 dl musli, 1 egg. Blandes og stekes i kokosolje.  Gresk yoghurt, bringebær, banan og blåbær med honning på toppen. Nam, nam. Sunt og kjempegodt:)

  • Dagens frokost.


    God morgen:) En sunn start på dagen med avokado og kiwi.

  • Dagens og gårsdagens middag.


    - Kokte 1/2 pakke fullkornspagetti og 1/2 pakke med pastaskruer sammen med 4 kuttet gulrøtter og 2 søtpoteter. Brukte kun halvparten av dette og tilsatte rester fra kjøttdeig som jeg  tidligere hadde fryst ned, og blandet dette godt sammen. Tilsatte 1 ss mager kesam og rørte inn før servering.


    Rester av pastaen fra i går brukte jeg til denne middagen. Stekte da 1 oppkuttet kyllingfilet i kryddersmør med ulike grønnsaker. Blandet dette sammen med pastablandingen og varmet det opp, tilsatte soyasaus og mager kesam like før servering. :)

    • Veldig greit å alltid lage ekstra når man først har begynt, fryse det ned eller spare en del til dagen etter. Man sparer da mye tid, og får kjapt til en god rett, selv om man er sliten og har dårlig tid. :)
  • Pizza. 19.01.15






    Delvis hjemmelaget pizza. Kjøpte ferdigdeig, da jeg alltid strever med å lage den tynne bunnen som jeg liker best.

    Ingredienser:

    • ferdigkjøpt pizzadeig
    • 1/2 karbonadedeig
    • 1 fedd Kvitløk
    • 1/2 purreløk
    • 1/2 løk
    • ca 1 ss BBQ olje
    • 1 boks tomatpure
    • 10 cherrytomater
    • 1 paprika
    • 1 boks sjampinjong
    • ost
    • krydder( grillkrydder, chilipulver, pepper, timian)

     

     

    • Stekte finhakket løk og kvitløk i 1 ts BBQ olje. Deretter stekte jeg det godt sammen med tomatpure. tilsatte ca 1-1,1/2 dl vann og lot det koke 5 min. Stekte karbonadedeig og sjampinjong for seg selv i 1 ts BBQ olje og tilsatte ulike krydder. Kuttet opp tomater, paprika, litt chili og purreløken i biter. Fordelte ferdigdeigen på bakepapir i en langpanne. Fordelte tomatsausen, deretter kjøttdeigen. Strødde så over tomater, paprika og ost på toppen. Stekte den i ca 10-15 min. Kjempegodt. :)
    • Resten av kjøttdeigen frøs jeg ned i poser. Klar til å ta opp til middager senere.
  • Frokost.


    Dagens frokost: Mager kesam med kornblanding, banan og frosne blåbær.

  • Juice shot





    Jeg har lagd en juice i dag, tenkte å dele oppskriften med dåka siden eg syns den ble veldig god! :-)

    1 eple

    1 mandarin

    Liten bit ingefær

    Liten bit chili

    1/4 del ananas

    En håndfull druer

    1 gulerot

    Halv sitron

    Dette er nok til ca 500ml :-)

  • Flette






    I dag har eg fått søsteren min til å flette håret mitt, synest det ble veldig fint! Håper eg klarer dette selv også :-)

     

  • 13.01.2015



    Stekte først kvitløk, deretter tilsatte eg opphakkete gulrøttter, blomkål, bønner, fullkornspasta og kylling. Lot dette koke på svak varme ca 15-20 min sammen med red curry paste. Tilsatte så pakken med  thai curry på bildet over,deretter lot det koke ca 5 min. NAM.

  • 08.01.2015


    Bakt laks og tomat med potetstappe, grønnsaker og kesam. Laksefileten 10 kr og grønnsaksblanding 10 kr er kjøpt på Rema 1000. billig, sunt og kjempegodt.


    Rømmegraut med kanel, sukker, rødvinspølse og valnøtter. Nam.

  • 04.01.2015



    Smoothie:   1 grønt eple, 1 appelsin og ca 1 dl eplejuce og 2 isbiter.

  • Middag på byn eller hjemme.


    Plankesteik med potetmos, stekt tomat og baconsurret asparges. Kjøpt på Naboen. Kjempegodt, fås kjøpt for rett under 200 lappen. ;P



    Tapas retten på Zupperia. Kjempegod. Det følges med brød, zupperia salat som vises på bildet, 2 kyllingspyd, 2 frityrstekte scampi og tom ka gai suppe. Nam.


    Hjemmelaget pepperbiff med stekt sopp, stekte poteter, mais, ovnsbakte tomater og kesam. Ved siden av har vi laget baconsurret dadler. Passer ikke helt inn med dadler, men synes kombinasjonen funket fiiint eg:D

  • 20.12.2014


    Litt frukt med kanel på kveldstid er bra:D

  • 11.12.2014


    Gårsdagens middag:  Hjemmelaget fiskegrateng ( torsk, hvit saus, gulrøtter, tomater og brokkoli)  med ost :P


    I dag spiste eg middag med systo på Åsane senter. Spiste denne kjempegode retten her: Biff og scampi med grønnsaker i rød karri. Kjempegod rett, elsket den, kostet 179 kr, var virkelig verdt å prøve. Vet ikke navnet på restauranten, men eg skal ivertfall prøve thai mat flere ganger:P

  • 08.12.2014


    Dampet torsk med hjemmelaget hvit saus, potet, gulrot og brokkoli:)


    Hjemmelaget kryddersmør:   Kjørte myknet margarin i mikseren og krydret med chilikrydder, kvitløk, hakket fersk persille og hakket gressløk, sitronsaft, timian, grillkrydder og paprikapulver.

    Fordelte blandingen på plastfolier som vist over og  rullet de sammen til pølser. Disse har eg nå lagt i frysen. Holder seg lenge, er lett å ta opp og skjære tynne skiver av og ha over kylling, biffer eller fiskeretter. Genialt og lett å lage. Gir det lille ekstra til en god varmrett. Man kan lage akkurat det kryddersmøret man ønsker ved å tilsette de krydderne som passer til det man skal spise.

  • 30.11.2014


    Fylt svinefilet med ost og skinke, potet, grønnkål, stekt løk og tomater.   Krydret svinefileten både inni og utenpå med kylingkrydder, chili, svart pepper og litt salt. Delte svinefileten i midten og la skinke og ost inni. Pakket den inn i aluminiumsfolie med en klatt margarin over. Stekte i ovn ca 15-20 min. Kjempegodt;D

  • 23.11.2014



    Prøvde denne nye pizzaen. Var veldig god, men litt for tykk bunn etter min mening. Eg fyller alltid litt ekstra på med fyll på ferdigpizzaer. Da kan man kjøpe de billige variantene og bare fylle på med det man liker, evt rester fra kjøleskapet.



    Eg hadde rødløk, pepperoni, paprika, chili og tomat på pizzaen. Ble litt vel stekt, hehe. Ruccola på toppen før servering. Namm.:D


    Min nye favorittdrikk: Cappuccino.

  • 19.11.2014


    Kveldskos: Vin med ost, druer og chips. Namm:D

  • 18.11.2014


    Dagens middag: lapskaus.

  • Dessert.





    Rask dessert: Knust havrekjeks i bunnen. Philadelphia light vispet sammen med litt gresk yoghurt og melis. Kirsebærkompott på toppen. Namm, kejmepgodt:)

  • 15.11.2014


    Dagens outfit: lysegrønn bluse, kvit bukse og ankelsokker. Har vært på babyshower i dag til en venninne. En utrulig koselig og godt planlagt feiring. Alle kom i pastellfarger og hadde med seg hver sin tapasrett som vist på bordet under. Mange leker og sammenlaget filmsnutt fra alle til stede til venninnen som snart skal ha barn. Kjempekoselig kveld :D




    Så det ikke godt ut :D. Eg hadde med meg ostefatet m druer og stjernepynt :)

  • 14.11.2014


    Havre crunchy musli: min nye frokostfavoritt. Eg bruker å ete det sammen med gresk yoghurt, litt honning og bær.


    Korni rug: Gode å ha når man er litt sulten, men ikke orker å lage noe store greier. Kjeksene holder seg bra lenge, da de er i en tett boks med lokk. Gode med ost og druer.  Ta på det man måtte ønske:)

  • Snacks.


    Smakt denne??  

    Fant denne i butikken, og tenkte den skal eg prøve. Den var knallgod :D.  30% mindre fett med 60% fullkorn. Kjempebra alternativ for meg og andre som elsker chips, men ønsker en litt sunnere variant. kr 25.

     

    Venninnekveld hjemme hos meg:) Fullkorns-chips, agurk og gulrot, mager kesam med holiday-dipp og den litt mer usunne varianten (smågodt), hehe:D

  • 13.11.2014


    Hjemmelaget kebab variant:  Fullkorns-lefse med kjøttdeig, purreløk, tomater, mais, chili, agurk, jalapenos, fetaost og gresk yoghurt. :) varmer lefsen ca 1 min i mikroen og fyller på med det man vil ha. Kjempegodt.


    Sommerglede på Zupperia. Beste salaten eg har smakt, og har spist den et par ganger nå, hehe:) . Anbefaler virkelig å prøve denne.  139 kr.

  • Lapskaus.


    Dagens middag: Heimalaga lapskaus:

    Steker purreløk og løk i litt olje. Tilsetter oppkuttet poteter, gulrøtter og kålrabi. Heller vann like over grønnsakene og tilsetter en kyllingbuljongterning. La koke ca 30 min. Tilsetter deretter pølser, brokkolien ca 5 min før servering. Pepper og chilikrydder har eg alltid i maten. Smaker så mye bedre når man bruker ferske grønnsaker og ikke lager det av grønssaks-poser man får kjøpt i frysedisken eller varmer opp ferdigsuppe/poser.  Så mye lengre tid tar det heller ikke.  Et kjempegodt og sunt måltid.:D

  • Fiskeburger.




    Kjøpte fiskekakene i butikk. De er kjempegode og smaker som hjemmelaget, var bare så dumt at jeg glemte å skrive ned navnet på de før eg kastet posen. Det stod i vertfall grove hjemmelaget fiskekaker på de.

     

    Eg har laget min burger slik: Varmet fiskekaken i mikro ca 5 min, med ost på toppen. Tok et grovbrød i brødristeren. Fordelte så gresk yoghurt, løk, most/hakket fetaost, chili, tomat og mais på skiven. Krydret burgeren med svart pepper, chilikrudder/pulver.  Klar ferdig fiskeburger. Enkelt, kjappt å lage, sunt og kjempegodt :D  (Tar max 5 min å lage)

  • Fiskeburger.




    Kjøpte fiskekakene i butikk. De er kjempegode og smaker som hjemmelaget, var bare så dumt at jeg glemte å skrive ned navnet på de før eg kastet posen. Det stod i vertfall grove hjemmelaget fiskekaker på de.

     

    Eg har laget min burger slik: Varmet fiskekaken i mikro ca 5 min, med ost på toppen. Tok et grovbrød i brødristeren. Fordelte så gresk yoghurt, løk, most/hakket fetaost, chili, tomat og mais på skiven. Krydret burgeren med svart pepper, chilikrudder/pulver.  Klar ferdig fiskeburger. Enkelt, kjappt å lage, sunt og kjempegodt :D  (Tar max 5 min å lage)

  • 02.11.2014


    kikerter. Stekt i ovn med olje, salt og chilikrydder. Stekte de ca 30 min på 210 grade. De ble kjempegode og sprø, fin erstatning for chips.

    Vanilje yoghurt med kornblanding, eple, appelsin og blåbær.

  • 28.10.2014


    Kylling stekt med løk, kvitløk, poteter og tomatpure, med hjemmelaget potetstappe, grønnkål, mais og tomat.


    Kjøttdeig med fullkorns-spaghetti og salat Kjøttdeig ingredientser: rødløk, kvitløk, tomatpure og kjøttdeig stekes godt( ca 10 min i olje). Chilikrydder, grovhakket pepper, salt, sitronsaft, hakket chili, hakket fersk persille, oppkuttet sjampinjonger fra boks og litt sukker. Alt stekes godt, la koke i ca. 30-40 minutter. Tilsett gresk yoghurt like før servering, rør inn. Jeg bruker yoghurt istdetfor fløte.


    Kylling- kokosmelk gryte. Steker løk og kvitløk godt i olje. Tilsetter melk, kuttet poteter, gulrøtter, blomkål, rød karripasta, kyllingbuljong terning, svart grovhakket pepper og koriander. Kok til grønnsakene er møre. Tilsett kylling, la småkoke et par minutter til kylling er gjennomkokt. Skru av platen, tilsett så kokosmelk, ikke la det koke så mye, da det kan skille seg ( det har min gjort, da jeg helt glemte å sku av varmen).  Server suppen med fersk koriander på toppen, evt en chili viss man liker det sterkt.   (Kjempegodt):D 



    Stekte bønner: Kjørte avkjølet stekt rødløk, chili og kvitløk sammen med kvite bønner og kikerter i foodprosessor. Blandet det godt sammen med egg. Stekte det i olje på stekepannen. Tanken var å forme det som kuler og steke de. Jeg fikk ikke formet de, da de ikke hang sammen. Tok bare litt og litt av røren på pannen og stekte på begge sider. Smakte veldig godt, tenker å bruke det i salat i stedet for kylling, kjøttdeig, skinke. Sunt, mettende og inneholder mye proteiner og fiber. (Fryste ned en god del)



    Smoothie:  2 epler, 1 appelsin, 1 kiwi og 2-3 dl frosne blåbær kjøres i foodprosessor med litt eplejuice.  Nam.:P

  • Lakseruller.






    lakserull:  Tortillalefser, ruccola, røkelaks, guacomole(most avokado),  purre/løk opphakket og oppkuttet agurk, gresk yoghurt tilsatt pepper, litt sitronsaft, litt sukker.   - fordel utover slik som vist på bildet og rull sammen. La de stå en tid i kjøleskapet. Kjempegode, passer godt som en tapasrett.

    (Krydderost kjøpt i butikken er også veldig gode å bruke, men det glemte eg å kjøpe, så lagde min egen med yoghurt, ble veldig god den og:)

  • 15.10.2014

    Smoothie.






    SMoothie: 3 røde epler, 1 banan, 1 pære, 2 kiwi og en liten skål med frosne jordbær.   Del alle fruktene i biter, og fjern skjerne og stener. Tilsett ca 2 dl eplemost eller lignende væske(eple, appelsinjuice). Mikses sammen og man får en god og sunn smoothie:D

     

     





    Smoothie:  1 banan, 2 røde epler, 1 appelsin, 2 kiwi og en hånfull frosne bringebær. Ca 2 dl med eplemost. Miks.  Denne ble knallgod, jeg likte denne bedre enn den forrige:)




    Skinkepai: Paideig lages av myk margarin, mel, egg, salt og vann(kan finne en enkel oppskrift på nettet), Alt kjøres sammen i en mikser til det blir en deig. la stå i kjøleskap ca 10 min.

    fyll: skinke på boks, sopp, tomater, paprika, purreløk og ost på toppen. Krydres etter eget ønske. I en pai er det mulig å ha i alt av ingrediensene man liker. Melk og egg piskes til slutt sammen med krydder og helles over paien. Paideigen stekes først alene i ca 10 min, deretter Stekes paien når den er fyllt med alle ingredienser og eggeblandingen ca 30 min.

  • 12.10.2014


    Søndagsfrokosten min : 2 skiver med smeltet ost og skinke krydret med kvernet chili og pepper, salatblad, agurk, paprika, tomat, ruccola og dill. Herlig start på dagen. :)


    Min første julebrus dette året. Eg synes denne fra Hansa er den beste, og kommer nok til å drikke en del slike frem mot jul, hehe  :P

  • Middager.

     

     


    Jack Daniels burger på Fridays.

    Ny favoritt rødvin (Coreto). Søt vin (knallgod).


    Middag: Kokte poteter oppkuttet, grillpølser, paprika, tomater, brokkoli, gulrot og løk surret på pannen sammen med tomatpure og krydder( peppermix, chili, grillkrydder). serveres med gresk yoghurt.


    Hjemmelaget brun saus: ( stek margarin sammen med oppkuttet purreløk til det brunes, deretter tilsette mel. Rør dette sammen godt og tilsett ønskelig mengde vann. Rør godt slik at sausen ikke blir klumpete. Dersom sausen blir for tynn, kan du bruke evt potetmel med kaldt vann eller mel med vann og tilsette for å få den tykkere. Krydre sausen etter ønske. Eg har brukt peppermix, hel svart pepper, salt, en buljongterning og 3 laurbærblad. Bruk sukkerkulør for å få den fine brunfargen i sausen. Ikke alltid like enkelt å få en fin brunfarge ved å bare steke smøret brunt først.:)

    Potetstappe: Skrell poteter, kok de møre og ha de i en Food prosessor. Tilsett smør og melk etter ønske og ulike krydder. Eg hadde også litt gulrot i denne potetstappen. Fin måte å få i seg sunne gulrøtter dersom man egentlig ikke liker gulrøtter, da de gir lite smak sammen med alt det andre.:)

    Kjøttkakene er kjøpte i butikken. Kjøttkaker av kjøttfe (6 stk for 49 kr).Kjempegode. De varmes i sausen, kan småkokes i ca 10-15  min. Server med varm surkål og evt tyttebær. Kjempegodt.:D

  • 23.09.2014


    Sunnere variant av snacks, istedenfor sjokolade/chips. Havrekjeks med lett vaniljekesam, vannmelon, epler med kanel, druer og agurk med sitronsalt. Namm:P


    Dette er en av mine favorittdesserter. Banan dyppet i smeltet kokesjokolade. Ser på desserten som litt sunn også, da eg bruker banan og mørk kokesjokolade 70% kakao.

  • 12.09.2014


    Middag: Salat ( grønnkål, tomat, agurk, mais, rødløk, jalapenos, fetaost),  med kylling og karridressing.


    Tips til pålegg til skiver, knekkebrød eller til å spise sammen med salater eller pasta m.m. Kjapt, enkelt og billig.

    Eg kjøpte en ferdig stekt kylling, tilbud på Spar nå (ca 35 kr). Fjerner alt av skinn og flesk og kutter kyllingen i biter. Lager en karridressing av tyrkisk yoghurt. Tilsetter karri, appelsinjuice(kan brukes mye forskjellig i en dressing etter ønske, ananas er også godt) og litt sukker. Dermed heller eg skyllingbitene (som er kalde) i dressingen, og vips har man en hjemmelaget kyllingkarridressing. PS: mye sunnere å bruke yoghurt enn å lage dressingen av majones, og ofte er de man kjøper i butikkene basert på en god del majones.

  • 10.09.2014



    Mini skive pizzaer. Steker kjøttdeig med ønsket krydder, løk, sopp og tomatpure. Tar noen striper ketchup på skiven om ønskelig, fordeler kjøttdeig utover, mais, tomat og ost over( kan jo bruke alt man øsnker på) Stekes i ca 10-15 min, 200 grader. Kjøl de ned og frys eventuelt en og en i poser. Jeg lager mange i slengen, (tenk langsiktig, dersom man har en frys og plass til det selvfølgelig). Jeg har nå brukt 2 hele brød og 2 pakker kjøttdeig til dette. Genial lunsj eller mellommåltid å ta opp ifra frysen når man har dårlig tid, eller bare ikke orker å lage seg noe etter en lang dag. Like godt som pizza og sunnere er det også. Jeg tar som oftest med 1 eller 2 slike skiver når jeg ønsker noe godt til lunsjen på jobb.:D

     


    Hjemmelaget sunne knekkebrød, har skrevet oppskrift på de tidligere. Elsker de og de er superenkle å lage, og de holder seg lenge. Man får virkelig lyst på frokost eller lunsj, og man får noe å glede seg til :D

  • kypros mat.

    Viser noen retter jeg spiste i Kypros. :D  Anbefaler Meze, som var den beste maten jeg spiste der nede:)

     

     




    Gresk salat.


    Gyros.


    Meze:   Disse 2 bildene er noe av det som kommer med dersom man bestiller meze i Kypros. Dette likte jeg best av alt jeg spiste der nede og er verdt pengene. En får smake på litt av det meste fra det kypriotiske kjøkken. Man får servert en stor gresk salat med mange ulike dippsauser som blant annet hummus og tzatziki. Oliven, ovnsbakt pitabrød, friterte osteboller, poteter og sopp. Kjøttboller, kylingfilet, kyllingspyd og grillet lammekotelett. dessert var også inkludert i en Meze.

    2 bilder fra stranden.


  • Kvelds.




    Kvelds: Stekt skive i ovn med olivenolje og pesto, dampet kamskjell med salt og smør, stekt asparges i smør med salt, kvit bønnepure og avocadosalat.

  • 16.08.2014




    Lunsj: Grove rundstykker med rekesalat, ruccola, avocado, tomat og sitronpepper.



    Tortilla med hjemmelaget dressing. . 1 sterk saus: naturell yoghurt, chillikrydder, pepper, sitronsaft og sukker.     Karridressing: yoghurt, karri, sitronsaft, sukker.

  • 13.08.2014



    Heimakos i leiligheten:)

  • Fiskesuppe tips.


    Kjøp en ferdigpakke med fiskesuppe.

    - Gjør en ferdigkjøpt suppe til en hjemmelaget suppe.  Ingredienser:  løk, kvitløk, purreløk, gulrot, poteter, brokkoli, kvit fisk. Eg anbefaler å bruke torsk.

    - stek litt purre, 1/2 løk og 1 fedd hvitløk i margarin i en panne. Kutt opp torskefileter etter eget ønske i biter og ha de oppi pannen, rør litt om.Hell deretter over ferdig fiskesuppeboksen. Tilslett krydder: laurbærblad, kvernet svart pepper, peppermix, presset sitron, litt kyllingbuljong, og chili etter eget ønske. La suppen småkoke på svak varme ca 5-7 min. Ha i brokkoliene ca 5 min før servering, så blir de ikke most og endrer farge. Brokkoli gjør at suppen ser bedre ut pga den fine fargen den gir.

    - Kok poteter og gulrøttene for seg selv. Del de opp i biter og evt ha i suppen for en mer ordentlig middagsrett.   Kjempegodt, sunt, enkelt og nesten helt hjemmelaget.

    ( Når man bruker denne ferdigkjøpte fiskesuppen,så gir den en god fiskesmak også,dersom man for eksempel ikke har tid å lage god hjemmelaget kraft selvfølgelig som virkelig er det beste) :)

  • 10.08.2014


    Hjemmelaget pizza.


    Tapas tallerken.


    Bursdagskos hos venninne.

     


    Nyte et glass cider fra Hardanger i sola :D

  • Middagstips.


    Marinert kyllingfilet.

    Marinade: olivenolje, BBQolje, purreløk, 1 fedd kvitløk, kyllingkrydder, chili, chilikrydder, timian, svart kvernet pepper, peppermix, sitronsalt, litt karri. 

    - La kyllingene ligge i ca 4-5 timer, stek så på svak varme, ca 5-10 min hver side. Er nok smartere og dele kyllingfiletene opp i mindre biter så det blir mere smak:)

     

     
    Ris med løk, kvernet svart pepper, salt, laurbærblad og gurkemeie.   Stek løk godt før du lager risen i samme panne. Gir god smak, og gurkemeien setter en fin og annerledes gulfarge på risen.  :P

  • 26.07.2014


    Sjømatkveld heime. Scampi, kamskjell, reker og selvfølgelig salat.


    Pølsefest med bakte tomater, salat og heimelaga potetsalat.


    Klargjort fyllet til heimelaga kebab med lammekjøtt.


    Kebabbrød med fyll: kjøttdeig, løk, tomat, mais og ost inni og på toppen. stek kjøttdeig, fordel eget fyll i, brett sammen og  7 min i ovnen. Fort gjort å lage og kjempegodt.


    Scampisalat på Jacob Aall.


    Laks og tagliatelle på Jacob Aall.


    Tapas på Jacob Aall. Kjempegodt, men noe dyr pris. Ikke nok til deling, akkurat passe til 1 person.:)


    Irish Coffee på Jacob Aall. Denne var knallgod.


    Strawberry dequiry på Harbour cafe. Kjmepegod.


    Bacon BBQ burger Jacob Aall.


    Beste ostekaken hos Jacob Aall. Denne er knallgod, servert med jordbær sorbet is og jordbærsaus.

  • Middager.


    Rødvin og tacosalat på Egon.


    Hjemmelaget spaghetti, med yoghurt, guacomole, reker og krydder. 


    Favoittsjokoladen min: polly- melkesjokolade.


    Grillings på Eidsvåg. Biff og kylling. Krydret kyllingene med salt og sitronsalt. Kjøttet med grillkrydder.:)


    På restaurant Naboen: Kjøttboller med potetmos, tyttebær, broccoli, blomkål og gulrot.   Elsker denne retten, spist mange ganger. Mye grønnsaker og mye mat for pengene, 118 kr:)

    Restaurant Naboen: Hamburger med pommes frites og chili:D, får 2 dressinger med.  Kjempeod og billig. 118 kr:D

  • Mat.


    Biffsnadder med salat, mye løk og spagetti. Litt spesialbestilt, da jeg ikke er så glad i pommes frites. Det meste kan ordnes om man bare spør om det:D


    Naboen restaurant: Svenske kjøttboller med hjemmelaget potetmos, al-dente kokte grønnsaker og tyttebær. Kjempegodt, veldig mye bra mat i denne restaurangen, og som man ser, får man mye grønnsaker på tallerken. Anbefaler å gå dit å spise. Billig er det og, denne retten koster 118 kr, og det er mye mat.


    Grillings på hytten under partytelt i regnet. Hjemmelaget potetsalat, salat og oppskjærte tomater emd rødløk, salt, balsamico-olje og selfølgelig Doppio passo rødvin. Dette er absolutt en av mine favorittrødviner.


    Grilling av ulike pølser, brasilianske, ost og bacon, argentiske, kyllingpølser, kyllingspyd, maiskolber og biff. NAM.

    Egons varme eplekake med vaniljeis og karamell. Kjempegod.


    Rekesmørbrød med majones, tomat, agurk og sitron. Veldig godt med dill og pepper på også.

  • 09.07.2014


    50 Års feiring på Hotell Norge, med utsikt fra suiten i øvste etasje og god mat.

    Kamskjell.


    Dampet brosme.


    Kirsebær sorbet.

  • Feiring med god mat.


    Heimalaget knekkebrød med kyllingsalat.


    Hjemmelaget sjokoladekake med smørglasur: Glasuren lagdes slik: 200 g melis, 230 g romtemperert margarin/smør, 200 g mørk kokesjokolade, 2 ts vaniljesukker.  Melis og romtemperert smør tas i en bolle. Miks med mixmaster, smelt sjokoladen i mikro, tilsett vaniljesukker og smeltet sjokolade og rør godt om med en slikkepott. Ha i en sprøytepose, eller fordel jevnt utover kaken.  Denne glasuren er knallgod:D


    Lillesøstra si bursdagskake. Sjå så fin. Det er kjekt med en venn av familien som kan bake slike kaker ved spesielle anledninger.





    Feiring av bursdagen min. Sjampanje, fløtegratinerte poteter, bakt tomat, sopp, salat og brasilianske og italienske pølser, og en halv løk, hehe:D  NAM.



    Enda en feiring av bursdagen min på Harbour Cafe. Delux hamburger med jalapenos og mais, rødvin og sjampanje. Kan det bli bedre!, neppe. :D


    Og selvfølgelig litt deling av desserter. PS: eplekaken var best, etter min smak vertfall. Ble litt skuffet over brownisen, da den var litt for søt og smakte mer som en vanlig sjokoladekake:) Men eg skal kje klage, alt ble spist opp:)

  • 19.06.2014


     

    Sommerglede på zupperia. 150 kr. Mye salat for pengene og kjempegodt:D:D Anbefales.


    Eplepai på Zupperia. Denne var faktisk overraskende god.

  • 10.06.2014


    Kjøttboller: 400 g kjøttdeig, 1 løk, 1 lite fedd kvitløk, salt, pepper etter smak, 1/4 ts ingefær, 1/4 ts muskatnøtt, chili krydder. Lag en brun saus, kok poteter, kuttet gulrøtter og rosenkål i sausen, og til slutt kjøttbollene til de er gjennomkokt. Kan godt steke kjøttbollene først i stekepanne, dersom man har god tid, ser bedre ut og smaker bedre. Det så ikke så ekstremt delikat ut dette her, men smaken er der:D. ,Ble mer en suppe, men det er jo godt det også, og sunt er det og.

  • 04.06.2014


    Blåbær, bringebær og valnøtter.


    Pannekaker kr 19 på Spar.


    Grillings.

  • 25.05.2014


    Hjemmelaget sunne knekkebrød. Bland sammen ønsket kornblandinger og frø, 13 dl med tørrvarer( linfrø, havremel osv), 7 dl lunket vann og 1 teskje salt. 150 grader i ca 1 1/2 time i ovn. Fordeles tynt og jevnt utover bakepapir. Skift om på brett flere ganger og åpne ovn for å slippe ut damp hvert 15 min.


    Frokost: Norvegia kvitost, grønnkål, paprika, agurk og persille.


    Agurksalat: Agurk, tyrkisk yoghurt, presset sitron og salt. La stå en stund i kjøleskap før servering. Jeg synes slik agurksalat og vannmelon er godt snacks til en festkveld, sammen med drikking. Prøv dette i stedet for usunt valg som chips og nøtter.:)


    Vodka og appelsinjuice med isbiter. Standard drink for meg på fester og billigste alternativet.

     

    Sunn frokost: Frukt, grønnsaker og egg. Spiste 2 knekkebrød i tillegg da. :D

  • 22.05.2014


    Kvelds:  Toast: med tomat, paprika, skinke, ketchup, oregano, timian, chili, løk og ost.


    Kjøttdeig, tomatpure, løk, grønnsaksblanding, brokkoli og krydder.

    Issalat, ruccola, persille, fetaost, tomat, agurk, mais, balsamicoeddik og peppermix.


    kokt ris. Deretter stekt litt i panne med karri, chili- krydder og pepper.

  • 18.05.2014


    Rømmegraut med kanel, sukker og spekemat.



    kokte ris først. Stekte så ingrediensene over i olje ( løk, oregano, chili og nøtter), og tilsatte så risen. Krydder: karri, 3 typer chillikrydder, peppermix, salt, timian.


    Kylling:  steker løk i olje. Tilsetter kyllingfileter og vann og salt. Koker på svak varme ca 1 time.

  • 11.05.2014


    Vannmelon. Enkel måte å kutte den opp på. Del melonen i ca 4-5 deler og legg på et skjæerbrett, og del opp i firkanter med kniv som gjort på bildet. Lett å ta en og en opp med en gaffel, uten mye gris og søl.


    Taco kveld: jeg liker veldig sterk mat, så har også 2 sorter chili, løk og jalapenos som tilbehør. NAM


    Rydding og vasking blant alle krydderne mine. Er veldig glad i å bruke mange forskjellige krydder når jeg lager mat. Her ser dere min samling. :)

    De mest brukte tror jeg vil være pepper, chilikrydderne, timian og karri. Er veldig fornøyd med alle disse krydderne. Har merket at det er mange krydder som heter det samme, men smaker helt annerledes. Den eneste skuffelsen her er sitronpepperen. Denne synes jeg ikke er noe god, da jeg har en tidligere favoritt som jeg bruker å ha på bakt laks, men har ikke funnet den igjen i butikkene jeg har vært i enda.

  • Tapas kveld hjemme hos meg.


    Tapas og vin- kveld med systo.


    Mango, avokado og brasilianske lammepølser, tomat/agurk salat med (gresk yoghurt, sitronsaft, pepper og salt), fetaost, spekeskinke, ridder ost.


    Bacon surret dadler( surret baconskiver rundt dadlene og stekte de i ovn 200 grader i ca 5-10 minutt, til baconet er stekt. stekte nøtter i honning( ovn), eggerøre.

  • Lørdags- kvelds


    flatbiff, mais, stekte potetbåter, sitron, avokado, ovnsbakte tomater og soppstuing.  ( Biffen ble krydret med salt, peppermix, chili og grillkrydder)



    Rødløk, sopp, paprika og mandler. Stekte biffen og løk og sopp i margarin. Tok ut biffen og hadde i paprika og tyrkisk yoghurt. Varmet forsiktig opp. Sausen skillte seg som dere ser, da jeg hadde litt for sterk varme :/,  men smaken ble den samme. Kjempe godt.


    Dessert: Hjemmelaget yoghurt is. Laget av tyrkisk yoghurt, blåbær, bringebær og honning. Jeg blandet det godt sammen og hadde det i en bolle som jeg satte i frysen. Rørte i den ca. hvert 20 minutt. Fikk den ikke akkurat slik jeg hadde håpet, men smaken var god. Lot halvparten stå lengre til isen ble frossen, men da ble det mer kornete is, helt is-fast.  Noen som har tips for å få den perfekt? :)

  • Middager.




    Grillings; Biff


    Bearnaissausen fra ferdig pose, som varmes i mikroen. Denne var veldig god, anbefales, dersom man skal ha kjapp saus.


    Sommerkoteletter med salat, potetsalat og surkål.


    Fiskeboller i kvit saus. Krydder; salt, malt pepper, peppermix, muskatnøtt, chili ( evt karri)

  • Lunsj


    Havrepannekaker ( egg, hvetemel, havregryn, kardemomme og salt +) Vetlesysto som har lagd de, kjempegode :D.

  • Middag og kvelds.




    Nachos.


    Skive med skinke, ost, timian, chilikrydder, kyllingkrydder og tomat. Inn i mikroen til osten er smeltet. Enkelt, godt og raskt laget.

  • 20.04.2014


    Ost og vin-kveld.  



    Vært i heimbygda mi i helga. Ete masse god mat med familien, og berre ligget i sola og slappet av. :D

  • Middag


    Hjemmelaget fullkorn-tortilla pizza. Fyll (lammepølse, sjampinjong, tomater, paprika, krydder, chili og ost) Stekes 5-10 minutter på 200 grader.

  • IS


    Vaniljeis med peanøtter og honning.  kjempegodt :D

  • Middag


    Brasiliansk lammepølse med potetmos, ruccola og stekte tomater. ( Pølsene var kjempegode, kan kjøpes på Coop Obs). :)

  • Frokost og lunsj.


    Havrepannekaker: ( havregryn, 4 kornsgryn og 1 egg blandes. Stekes i olje, ca 2-3 min hver side.)  Tilbehør: Tyrkisk yoghurt, bringebær, blåbær og honning.


    Tomatsild, ruccola, agurk og paprika.

  • Middag.


    Middag: Biffsnadder. Stekte tomater, sopp, løk, paprika, grillkrydder, chili og salt. Squach og poteter.

  • Middag.

    Spagetti med svinekjøtt, paprika, tomater, løk, kvitløk og koriander. Krydret med peppermix, og diverse andre krydder. Blandet med gresk yoghurt før servering.

    Smaker bedre enn det så ut på bildet, hehe:)

  • Mat.


    Fridays.


    oreokaka.


    Hjemmelaget tomatsuppe: løk, kvitløk, tomatpure, gresk yoghurt, timian, pepper, basilikum, buljong.


    Fyllt kyllingfilet med urte krydderost og pesto. Stekes ca 20 min i ovn. Bakt tomat og stekte poteter.

  • Mat.


    Pizza med dip fra Bergen kebab. Elsker denne pizzaen, mest på grunn av dressingene, knallgode, spesielt den røde. sterk chilidressing.  Måtte bare lage en salat til, og cola selvfølgelig.


    Enkel og kjapp mat: Pølse, pose- potetstapp, erter, tomat, chilier og chiliketchup. Sterkt må det være. hehe.

  • Mat.


    Hjemmelaget kyllingsalat. Eg lagde den slik: kyllingfilet, gresk yoghurt, tilsatt karri, sitronsaft, litt appelsinjuice og sukker. Vart faktisk ganske god. :)


    Hjemmelaget kjøttkaker. Brukte krydder: salt, peppermix, muskat, ingefær og purreløk.


    Noen av mine smågodt favoritter. Krokodiller er de beste:D

  • Fredagskvelds.



    Mørbrad biff stekt i margarin, krydret med salt og peppermix. Stekt sopp med paprika og purreløk, hummus, bakte tomater krydret med kvitløk, timian og salt. Agurksalat( tyrkisk yoghurt, agurk, sitronsaft og salt), Pico de galla salat og stekte potetbåter.   Kjempegodt, ein av mine favoritt-retter. Med dette tilbehøret har man ikke behov for sauser som ofte er kraftige( vertfall de sausene eg liker ) som gjør slike middager mer usunn.

  • Frokost.





    1 av mine favorittfrokoster:

    Hell et par flatbrød under vann, så mange som du spiser og legg til tørk i ca 3 minutt. Stek speilegg. Flatbrødene blir akkurat som tortillalefser, og veldig tynne. Kjempegodt med stekt egg, salat, agurk, tomat, fetaost og krydder. Eg har alltid noen sterke chilier på også. Et sunt og godt alternativ istedetfor brød, som man ofte blir lei om en spiser det hver dag.  Nøtter er også veldig godt på. Kan bruke omtrent alt av pålegg man ønsker:D

  • Mat.


    Blomkålsuppe: Min variant: Stek 1 løk i olje. Tilsett ca 1 liter vann og en buljongterning. Del blomkålene i små biter og la de koke til de er myke. Tilsetter så krydder, pepper og salt, og evt mer buljong. Har i melk noen mintter før servering.


    Hjemmelaget jordbæris. Har bare brukt frosne jordbær man får kjøpt i butikkene, hatt de i food prosessor, og lagd det som is. Friskt og sunt.


    Frukt anbefaling: Druer, melon, blodappelsin og gulrøtter med sitronsalt.

  • Mat.


    Reksesalat med tomater, sitron, avokado, fetaost, krydder, kvitløksdressing og balsamico eddik. :D


    Kjøttdeig og fullkorns- spagetti. I kjøttsausen brukte eg tomatpure, løk, sopp, tomater og bønner.


    Restene fra kjøttdeigen og spagettisen lagde eg slik. Tok det i en langpanne, fylte på med ekstra tomater, sopp, erter, krydder og ost og stekes i ovnen.

  • Kvelds.




    BurritosSlik lagde vi det:  Kjøttdeig, stekt med 1 løk, taco krydder og sopp. Tortillalefser: smør tynt lag med lettrømme på hele lefsen. Ha den ferdig stekte kjøttdeigen i midten og litt revet ost inni. Rull de sammen og legg i en ildfast form samlet som bildet over. Ha ost over og stek ca 5-10 min i ovnen så osten og lefsen blir sprø. Kjempegodt med salat og rømme til. Lett og kjapt å lage.:)


    Issalat, ruccola, avokado, tomat, agurk og paprika.

  • Fredagsmat: 3 retters.


    Forett: Foccacia med avokado, salat, valnøtter, scampi og reker.


    Hovedrett: Hjortesteik, med hjemmelaget potetstappe, rosekål, stekt sopp og tyttebær.



    Dessert: Hjemmelaget vaniljeis med sjokoladesaus, og hot shot til dessert: Hot Shot lages av: galiano, kaffi og krem.


    Hjemmelaget cheeceburger med mais, hamburgerderessing, chili, jalapenos og sylteagurk.

  • Mat.


    Skogsbær, musli, gresk yoghurt og litt honning. Sunt og godt mellommåltid:)

    Tomat, agurk, rødløk, mais, fetaost, fersk koriander og peppermix. Passer godt til taco og som tilbehør til de fleste kjøttretter.

    Hummus: Enkelt og sunt. Jeg moser kikerter i mixer, tilsetter vann til passelig konsistens og 1 teskje olje. Bruker ikke noe krydder, da jeg synes kikertene gir god smak i seg selv.


    Avokado: med sitronsaft og havsalt. Kan blant annet spises som mellommåltid, lunsj, smøres på skiven eller brukes i salater eller man kan lage guacomole som et sunnere alternativ enn dressing.  Avokado innehelder det sunne fettet, og er mettende.

  • Fredagskos.


    Nachos:

     Steker kjøttdeig med taco krydder tex mex, 1 boks cherrytomater, 1 boks tex mex tacosaus hot og ca 1 dl vann. Lggger så lag på lag med kjøttsaus og tacochips. Ost på toppen. Eg har også jalapenos i, elsker sterk mat:). Stekes i ovn ca 200 grader 10 min. Enkelt, kjapt og kjempegodt. Vi lagde hjemmelaget guacomole til. Pass på å kjøp en moden avokado, skal være myk når en trykker utpå skallet. Kan bruke mikser, eller bare mose de med skje. Krydret med salt, pepper, saften av lime, litt rødløk og litt hakket koriander. NAM.


    Taco tilbehør. Som sagt er eg veldig glad i sterk mat. På tallerken min har eg både rød og grønn chili. :D

    Sjokoladefondant til dessert.

  • Middag.


    Salat: issalat, mais, tomat, agurk, persille, grønn chili, paprika, fetaost, soltørka tomater, solsikkekjerner og peppermix. Stekt og delt hamburger med ost og litt hamburgerdressing.

  • Mat.


    Koselig heimakveld heime hos familien, med ulike oster, blant annet brie og ridder ost som er en av mine favoritter, rødvinspølse, baconplse og chorico pølse, og heimelaga potetsalat. NAM.


    100% naturlig sunn juice, som er kjempegode, men bare litt dyre:/ Eg liker best granateple juicen fra cevita.



    Nyttårs- feiring :D  Mine beste drinker er strawberry dequiri, hot shot og baileys med kaffi.

  • Middag.


    Bakt laks. Krydret med pepper, salt, sitronpepper, kvitløk og timian. Stekes med løk, tomater, erter, brokkoli , gulrøtter, sitron, og litt margarin. Stekes ca 10 min i ovnen. Laksen er best med purreløk istedetfor løk, men det glemte eg å kjøpe. Elsker denne laksen, må smakes :).

    stekte potetbåter og stekte kyllingvinger krydret med sitronsalt, salt og basilikum og sitronbåter.


    Rekesalat: reker, salat, tomat, agurk, avokado, litt fetaost, sitron, grovsalt og peppermix.   Veldig god kombinasjon:)


    Kyllingvinger marinert med barbequesaus salt og pepper, stekt med tomater, potetbåter,sitron, purreløk, squash og gulrøtter. Alt kan blandes, legges på aluminiumsfolie og stekes i ovnen.


    Bakt laks.

  • Frukt.


    Dessert: jordbær, melon og plommer.


    Lunsj.


    Avokado( med sitronsaft og salt), druer og 1 jordbær. Fint mellommåltid.

    Har kjøpt munnskyllerens, som er med å beskytter emaljen. Define argan oil shampo. Kjembebra shampo, eg liker den vertfall kjempegodt. Håret føles lett, lukter godt og blir veldig glansfullt. anbefales å prøve.:)

  • 09.11.2013

    Systo sin bursdag. kakefeiring.


    Ostekake


    Gulrotkake


    Sjokoladekake som eg har laget.::)

  • Frokost

     

     



    Frokost- ide

  • Tapas.


    Tapas middag heime:D

    Stekte asparges med serranoskinke.



    Stekte scampi med sweet chili saus.

    Baconsurret Dadler.


    Kjøttboller i tomatsaus

    .

    Kyllingspyd, aioli-


    Fetaost og ridder.



    Foccacia og chili fylt med kremost.

  • 01.11.2013

    Prøvde ut Tikka masala i dag. Kjøpte kyllingfileter, tikka masala krydder, tikka masala saus i boks, og grønnsaker. Stekte kyllingen med krydderet i ca 5 min, så hadde eg grønnsaker og sausen i og småkokte det i ca 2 min. Lagde potetstappe til og varmet Nan brød i ovnen. Maten vart god, men neste gang skale eg prøve å blande med creme fraiche, da det kanskje hadde gitt en mer mild smak. 


    Mikro skiver. Pålegg: ketchup med grillkrydder, kyllingskinke, tomat, agurk, kvitost. Persille på toppen.

  • Fredag/lørdags mat:)


    Nachos. :D Nammm


    Smoothie. 1 banan, skogsbær, bringebær, blåbær, 1 liten boks med activia yoghurt.


    Biff med stekte poteter og ost, mais, løk, bakte tomater(timian, kvitløk, smør), 1 grønn chili og bearnaissaus.

  • 24.10.2013

     
    Lakse-rullader med salat, tomat, agurk, krydderost(blandes i litt rømme og smøres over hele lefsen), laks og rødløk. Rulles og deles i biter. Enkelt og greit til besøk, sammen med andre småretter.


    Slik vart neglelakken fra loreal på. Elsker den:D

  • Mat og oppskrift.

     



    Heimelaget salat: avokado, tomat, agurk, grønn salat, eple, paprika, fetaost. Balsamicoeddik og peppermix.  Laget også en sunn heimelaget hummus også, men uten kvitløk.

     Prøver å få et sunt kosthold, med mye grønnsaker og frukt, men ofte blir det jo en god del fast food og, hehe, men ete en del salater til middag og kvelds. Sitter nå å drikker en stor kopp kakao, laget av 70% kokesjokolade og melk, så litt sunn da, hehe.

    Middagen i dag: Heimelaget tomatsuppe:  Eg lagde min egen oppskrift, og synes den vart veldigod. Nok suppe til 2 stk. 2 fedd kvitløk, 1 løk, 2 gulrøtter,3 ss tomatpure, 1 boks hakket tomater, 3 dl vann, 1 teskei kjøttbuljong og pepper. Løk, kvitløk og gulrøtter hakkes og svisjes 3 min i olje, tilsettes så tomatpure og tomatboksen. Lar dette steke 5 min, tilsetter så 3 dl vann. Lar dette koke ca 15 min, og tilsetter pepper. Siler så hele suppen, og får en fin klar suppe. Bruker ofte egg og makaroni til.:D


    Avokado med sitronsaft og salt, jordbær og røde druer.

  • Mat:)

    Middagen i dag: Torsk i kvit saus. Stekte grønnsaker: rødløk, erter, gulrot, grønn chili, brokkoli, salt og pepper.

    Linsesuppe: Til 4 deler vann, 1/2 del røde linser. Min oppskrift er slik: 1 løk stekes brunt i olje, tilsetter vann, og linser ved oppkok. Kokes ca 1 time. Tilsetter salt, karri og sitronsaft.

     
    Kreps. Godt på skive med majones, agurk og sitron:)


    Dessert: Honningmelon og jordbær.

  • 11.10.2013


     

    Var på restaurant  Escalon i går kveld. Tapas: Bacon surret dadler, frityrstekte osteboller, scampi, kylingspys, kjøttboller i tomatsaus++. Kjempe godt, anbefales virkelig.

    Escalon dessert: Creme brulee, vanilje is med kirsebær couli og sjokoladekake. NAM



    Et bilde fra forrige tapas restaurant eg var på.




  • 05.10.2013

    Granateple. Eg spiser det som dessert med litt salt på. Sunt og godt:D

    Norske epler, grapefrukt og druer. 

     

    Kjøpt på Deli De Luca: Oreokake og ostekake.

  • 24.09.2013

     



    1 av mine Frokost- favoritter:  2 grovskiver med salami og ost. Smeltes i mikro. Grillkrydder, grovpepper, agurk, tomat, paprika, og 1 glass eplejuice.  :P

  • 09.09.2013

     

    Hjemmelaget pizza. Grov bunn, Mais, jalapeno, sopp, kjøttdeig, paprika og ost.

     





    Frokost: Grovbrød med salat, laks og agurk

     

     



    Strawberry Daiquiri :)



  • 09.08.2013

            

    Fiskesuppe a`la May Tone:D

    - 6 fiskefileter

    - 5 poteter

    -7 gulrøtter

    -1 blomkål

    -1 løk

    -2 kvitløksbåter

    -1 chili

     

    - Stek olje i en panne, og brun halvparten av finhakket løk, sammen med kvitløken, 1 chili og gulrøtter. La dette svisje ca 5 min. Ha i vann ca 1,5 liter og kok opp. Stek smør og resten av løken i ei stor panne, ha så i mel og tøm kraften med grønnsakene over. La dette koke til grønnsakene nesten er fredig, ha så i 5 dl melk. legg så oppdelte fiskebiter i suppen og la trekke i 10 minutter. Krydre med salt og pepper. Litt sitronsaft i suppen er også godt. Voila. ( kan selfølgelig bruke mange andre grønnsaker også,, og denne blir litt spicy, da eg liker sterk mat):D




  • hits